V času učenja na daljavo poteka tudi izposoja na daljavo.

V primeru, da imate želje po izposoji, vam le-to omogočamo varno in brezstično. Iz seznama za domače branje ter iz seznama za bralno značko si lahko izberete knjige, katere si želite izposoditi. Dosegljivost lahko preverite na naših spletnih straneh šolske knjižnice. Ker smo ravno v fazi prehoda baze iz programa WinKnj na Cobiss, je to potrebno storiti na obeh portalih.

Iskanje po Cobissu – v prvo polje “iskalni niz” vpišete naslov ali avtorja, v drugo polje “knjižnica”pa vpišete ime šolske knjižnice (Osnovna šola Šmarjeta) ter kliknete na POIŠČI.

Iskanje po WinKnj – za iskanje najprej kliknite na povezavo ISKANJE, nato pa izberite med osnovnim iskanjem (vpišete lahko karkoli, naslov, avtorja, založbo …) ali izbirnim iskanjem (vpišete podatke v določena polja).


Željo po knjigi, katero si želite izposoditi, pošljite na mejl knjiznica@os-smarjeta.si
Če so knjige proste za izposojo, vam jih pripravimo, zavijemo ter jih brezstično izposodimo (dogovorili se bomo za datum ter uro prevzema). Knjige lahko vračate v knjižnico (šolo) kadarkoli v poslovnem času šole (od ponedeljka do petka od 7.00 – 15.00) v vetrolovu v šolo pri vhodu za stranke (pri tajništvu).

Zamudnine v času izposoje na daljavo ni.